5 aug. 2013


SKAM DEN SOM GER SIG

Nej att ge upp är inte vår grej, så vi har kämpat vidare med framsidan av huset för att bli kvitt ogräset. Och trot eller ej men nu är det färdigt! Vi har till och med planterat vårt första lilla träd, ett silverpäron som vi fick av snälla snälla vänner. Vi skall addera fyra till utefter framkanten på tomten, det kommer bli så fint. Utmed fasaden har vi planterat Lavendel som vi tänker skall bli vackert till den svarta färgen på huset. 
Vi har skyfflat, hackat, svurit, förbannat dålig rådgivning, svettats, bälgat vatten och allt detta i tropisk hetta. Det är konstigt det där med väder, när man minst vill ha värme ja då får man en sommar i klass med medelhavsklimat och alla gånger vi har flyttat, och det är många, så har det blivit snöstorm, underligt.
Förutom ogräsbekämpning har Micke påbörjat bygget av den lilla "bod" som skall inrymma spånsugen i verkstaden. Oron fanns att det skulle förstöra utseendet på gästhuset (snart verkstad) men det tycker vi faktiskt inte att den gör, det kommer bli super!

Första helgen vi var nere i huset, för ett par veckor sedan, tog vi oss ann golvet i stora rummet. Vi har haft två hyresgäster under dessa tre år och båda har haft hundar. Den första hade tre små ettriga saker och den andra och sista hade en stor bjässe. Det verkar som om alla har fått stå och krafsa ohämmat på golven så det var en hel del repor och håligheter. Vi bestämde oss därför för att måla om alla golv, vi valde en mycket ljus varm grå färg. När det var färdigmålat insåg vi att rummet blev mycket lugnare, när golvet var laserat såg man ju alla kvistar och det kändes faktiskt lite oroligt.

På återseende!
På´t igen.

Kan knappt tro det är sant.

Det fina lilla silverpäronträdet.

Markduken ska naturligtvis ansas.

Spånsugshus på gång


En stund i skuggan.


Panel på.


Laserat och slitet golv.


Färdigmålat golv.

Invigning av nya grillen.

En god och välförkänt middag.

2 kommentarer:

  1. Det blir såå fint! För varje uppgrävt ogräs och för varje lavevdelplanta på plats är det som om huset återfår en dos självförtroende. Med tanke på volymen på er och husets otur under senare tid, borde hösten och tiden framöver - rent statistiskt - bli både vilsam och upplyftande. Det är bara att lägga på fler Coronas på isen. Gaby Signäs

    SvaraRadera
  2. Tack Gariella! Jag väljer att tro på din statestik:) Hos oss skall det alltid finnas en kall Corona från och med nu, välkommen!!!

    SvaraRadera